Als eerste willen we iedereen een prachtig nieuwjaar toe wensen!

De start van een nieuw jaar is altijd een mooi moment om te reflecteren op het voorgaande jaar en te zien welke veranderingen er eventueel nodig zijn. Met onze tuinderij, markten én winkel is het soms wat goochelwerk om voldoende aandacht voor alle gebieden te hebben. Daar moesten we een betere structuur voor aan brengen en was het ook nodig een moeilijke beslissing te nemen….

Maar de beslissingen zijn genomen, wij denken met een goed resultaat.

Assen en tijd voor de tuin

Nu de wekelijkse markt in Assen op zaterdag een succes is gebleken kon de markt op woensdag in Assen worden gestaakt. Hierdoor heeft Albert er een hele dag in de week bij gewonnen voor de tuinderij!

Afscheid van de Biologische markt in Frederiksoord

Tien jaar lang heeft Albert met heel veel plezier in Frederiksoord op de Biologische Boerenmarkt gestaan. Deze twee wekelijkse markt en de klanten hebben we echt in ons hart gesloten. Toch hebben we op 15 december aan de andere kraamhouders en organisatoren meegedeeld dat we in februari stoppen met de markt zodat zij voor passende vervanging konden zoeken. Het werd voor ons gewoon te veel om het allemaal goed te doen en het afgelopen jaar droegen al drie andere kraamhouders van het eerste uur het stokje over aan vervangers of andere kraamhouders. Zo is nu ook onze groente en fruitkraam na tien jaar vrijgekomen voor vervanging.

Wij hebben dus vanaf februari in de winkel (een halve km. verderop) op alle zaterdagen van 9.00 tot 17.00 het gehele assortiment, inclussief alle groenten die normaal op de kraam lag. Voor wie graag de groente en fruit van Albert wil blijven kopen kan dat vier dagen per week in de winkel bij Elisabeth doen.

Biologische donderdagmarkt in Meppel

En dan is er nog een bijzonder nieuwtje. Vanaf januari staat onze medewerkster Jetske namens Villa Sterrebos met een biologische kraam op de markt in Meppel! Wij vervangen hiermee de kraam van LeChaim uit Nijeveen die met de markt daar gestopt waren in december.

Villa Sterrebos staat er van 8.00 tot 12.30 uur met biologische groenten, fruit, aardappelen, vers brood, boerenkaas, noten en zaden. Lokatie Kerkplein/Grote Markt.

Biologische markt Emmen

Tenslotte kunnen we vertellen dat het publiek van de Biologische Markt onze brood en droogwaren kraam in Emmen gevonden heeft. We zijn voorzichtig optimistisch dat onze aanvulling op de biologische markt in Emmen een succes kan gaan worden. Voor wie het nog niet weet: Wij voeren een ruim brood assortiment in Emmen en een redelijke aanvulling met droogwaren. Maar wilt u zeker zijn van de beschikbaarheid van een gewenst product dan kunt u ook droogwaren en brood voor de markt in Emmen bestellen. Dat kan tot woensdag 12.00 uur per mail: sterrebosmarkt@gmail.com.

Veranderingen biologische markt in Meppel, Frederiksoord en Assen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *