De Biologische Markt in Emmen is jarig!
Aanstaande vrijdag viert dBiologische Markt Emmen van 8.00 tot 14.00 haar 10 jarige jubileum! Deze dag zal gevierd worden met slingers, vrolijkheid maar vooral met hetgene waar deze markt in uitblinkt: culinaire geluksmomentjes met heerlijke hapjes van top kwaliteit!

Het is het uitgelezen moment om kennis te maken met deze veelzijdige markt. Veel mensen hebben er wel van gehoord, de Biologische Markt op vrijdag vlak bij de Grote Kerk van Emmen maar nog niet iedereen is er ook geweest. Toch maakt voor een grote groep klanten uit Emmen en omstreken de gang naar ‘hun markt’ inmiddels wel een onmisbaar deel uit voor hun wekelijkse boodschappen.

Dat was 10 jaar geleden nog anders. Er was geen biologische markt maar wel een duidelijk waarneembare vraag naar beschikbaarheid van biologische producten.

Van daaruit startten op 15 oktober 2000 vier ondernemers de Biologische Markt Emmen; Hans Petit, een molenaar uit Dalen, Bé Arkema, biologische veehouder en slager uit Noordbroek en Susan Booij, kaasmaakster uit Erica. De marktmeester zorgde voor éénheid door de juiste opstelling binnen het geheel van de grote markt.

Al vrij snel kwam er een groenteboer bij die er echter maar kort gestaan heeft. In zijn plaats kwam Albert Wissmann, van BD tuinderij en winkel Villa Sterrebos, met een uitgebreid assortiment aan (ook veel ‘vergeten’) groente en fruit.
Bij de aanvang van de Biologische Markt waren er veel sceptische reactie’s: “Zoiets zou zeker in Emmen niet lopen… ”.

De hoge kwaliteit en de vele positieve reacties die van mond tot mond gaan missen echter hun aantrekkende werking niet!

Op de markt kan men kennismaken met de boeren en producenten zelf.

De bezoekers herkennen de passie voor het werk en product belonen dat met grote trouw.

De Biologische Markt is inmiddels uitgebreid door Bouke en Liesbeth van Bio Divers met kruidenierswaren en was- en schoonmaakmidelen. Jan Klaucke van Gezond én Genieten volgt de molenaar op. Met het brood van BioBakker Ahaus weet hij al snel het gat te dichten.
Zo is de Biologische Markt Emmen in 10 jaar tijd   gegroeid tot een volwaardige markt die een onmisbare plaats in het Emmense leven heeft ingenomen

Markt in Emmen viert 10 jarig jubileum
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *