Een regenachtige, maar mooie happening

2011 Open Dag Villa Sterrebos: een regenachtige, maar mooie happening

Prachtige tenten met rijk versierde kramen, een bakker met onweerstaanbaar brood en een paardje dat stond te trappelen om de kar te trekken…

Een hoopvol begin van de Open Dag we in Frederiksoord afgelopen zondag hielden in het kader van het landelijke event ‘Lekker naar de Boer’.
Een weekend lang kon publiek door het hele land heen rondkijken op biologische bedrijven die hun deuren open hiervoor open hadden gezet.
Dat er afgelopen weekend harde wind over de akkers raasde en stromende regen uit de hemel kwam vallen gooide enigszins roet in het eten waardoor de grote bezoekers aantallen, die normaal naar op het ‘Lekker naar de Boer’ weekend afkomen, dit jaar wat uitbleven.
Bezoekers die ons biologisch dynamisch tuinbouwbedrijf Villa Sterrebos op zochten, uiteindelijk op deze dag toch nog meer dan 120 bezoekers, waren erg enthousiast en bleven vaak urenlang om de natuurvoedingswinkel en de schoonheids- en massagesalon, de bazaar en natuurlijk de biologische tuinderij in het Sterrebos te bezichtigen.
Daar hield tuinder Albert Wissmann uitgebreide rondleidingen waar niet alleen de volwassenen van genoten en er ook hun vragen over hun eigen moestuin konden stellen maar waar ook de kinderen zichtbaar van genoten.
Bloeiende kapucijners werden uitgebreid bekeken, open gemaakt en rauw geproefd en tot verbazing van de ouders ook nog heerlijk gevonden! Ook het vervoer per huifkar naar de tuinderij was zeker op deze regenachtige dag een gouden greep en maakte dat de regen goed te verdragen werd. Bert die de hele dag hielp om het paardje te mennen had er speciaal zijn tenue op aan gepast en ook het paardje Petra had er enorm veel zin in.
Op de bazaar, gehouden rondom Villa Sterrebos, waagden kinderen en ouders zich aan het vervaardigen van een mooie spekstenen hanger bij beeldhouwster Madȗr.
De broodproeverij van het brood van onze biologische bakker uit Duitsland die in onze natuurwinkel verkocht wordt was het ondanks het weer een echt succes. Een dergelijke broodproeverij als deze zullen we zeker weer gaan herhalen.
Bij de kraam van de biologische restauratie en cafetaria Perron-3 uit Steenwijk liet men zich de biologische soepen, normaal gesproken geserveerd in de restauratie bij het station van Steenwijk, meer dan goed smaken.
Door onvoorziene omstandigheden was de kraam met de vilten seizoenstafel taferelen afwezig waardoor Marjan Gerritse van Heemhuys Meta de activiteiten voor de allerkleinsten overnam.
Grote verrassing was de komst van Astrid Kessler, bekent als Powervrouw van 2010, die met haar stand aandacht vroeg voor het door haar op te richten Thermen Wellbeing, een sauna en wellness zonder winstoogmerk voor vrouwen voor wie de openbaarheid van normale sauna’s niet vanzelfsprekend is vanwege lichamelijke of geestelijke gekwetstheid. Elisabeth de Charon de Saint Germain (mede eigenaar en schoonheidsspecialis van Villa Sterrebos) is ambassadeur voor deze stichting Thermen Wellbeing Veluwe en had Astrid om een paar flyers gevraagd waarop Astrid Kessler prompt ook op de bazaar kwam staan en daar enthousiast haar verhaal hield.
Nog voor de Open Dag voor Villa Sterrebos beëindigt was ontvingen wij een mail uit Emmen van bezoekers met de opgeruimde tekst: “twee afbeeldingen voor u van een regenachtige, maar mooie happening”.
Na afloop van de dag werd er nog een kleine nazit met lekkere biologische wijn gehouden. Het was een mooie, erg regenachtige dag met fijne geïnteresseerde bezoekers vanuit heel Drenthe en eromheen.
Heel hartelijk willen we iedereen bedanken voor hun bezoek en voor de hulp die we hebben gekregen van de bezoekende kraamhouders en de vrijwilligers, Els die vliegende kiep en ons koffie en thee meisje was, Jan die ons in de winkel hielp en Bert op de bok. Wie door de regen niet kon komen maar wel interesse heeft voor Villa Sterrebos kan in de eerste week van oktober weer zijn hart ophalen.
Tijdens de “Week van de Smaak” van 1 tot en met 9 oktober zal Villa Sterrebos zeker weer van zich laten horen. Dan ook op de drie biologische markten in Emmen, Frederiksoord en Assen waar zij met een altijd druk bezochte biologische groente- en fruitkraam staan en natuurlijk ook in de natuurvoedingswinkel en biologisch dynamische tuinderij. Informatie over de week van de smaak is te vinden op www.weekvandesmaak.nl.
2011 Open Dag Villa Sterrebos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *