Open dag Villa Sterrebos

Open dag BD tuinderij Villa Sterrebos

Zondag 21 juni van 10.00 tot 16.00 uur 

Je bent van harte welkom op de tuinderij voor een rondleiding, om ideeën op te doen in de natuurvoedingswinkel of te genieten van allerhande heerlijke proeverijtjes van eerlijke natuurproducten. Om 10.30 uur zal Albert de eerste rondleiding verzorgen.Albert Wissmann en Elisabeth de Charon de Saint Germain verzorgen samen het geheel van Villa Sterrebos.

Albert teelt in Frederiksoord zelf met veel zorg zogenaamde vruchtgroenten zoals peulen, kapucijners, tuinbonen, stok-, snij- en spekbonen.
Maar ook klein fruit, courgettes, palmkool, spruiten, diverse kruiden, hazelnoten en walnoten.

Dit allemaal op biologisch dynamische wijze, samen met de natuur.

Hij heeft een eigen paars-oranje-gevlekte aardappelsoort ontwikkeld met een mooie volle smaak. die hij heeft vernoemd naar zijn dochter Eliane. Misschien is daar op de open dag al iets van te zien.

Mensen uit Emmen, Assen en Meppel kennen Albert van de drukbezochte grote biologische groentekraam die Villa Sterrebos op de markten in die steden heeft staan.

Elisabeth beheerd in Frederiksoord de natuurvoedingswinkel die aan de overkant van de tuin in de voormalige tramloods is gevestigd en helpt er als (vocal-, presentatie-, business-) coach idealistische ondernemers die geholpen willen worden om zichtbaar te worden voor hun klanten.

Van begin lente tot hartje zomer komen enthousiastelingen van heinde en verre voor hun volkstuin of ‘balkontuintje’ gezonde biologische eetbare plantjes uitzoeken die buiten bij het pand staan opgesteld.

Activiteiten
Naast de rondleiding is er volop gelegenheid om ons en andere bezoekers te ontmoeten onder het genot van lekkers, koffie en thee.

We zullen zeker ook lekkere, vegetarische, lunch mogelijkheden verzorgen!

Overigens is het buitengebied van Frederiksoord zeker de moeite waard om in te wandelen.

Het dorp staat op de nominatielijst van de wereld erfgoedlijst van Unesco en heeft een eigen museum met mooie tentoonstellingen over de historie van het bijzondere gebied.

Ook in omliggende dorpen houden andere biologische boeren hun open dag, het geheel is goed per fiets bereikbaar.

Lekker naar de boer
‘Lekker naar de Boer’ is een initiatief van Bionext en wil consumenten kennis laten maken met bioboeren uit de buurt.

‘Lekker naar de Boer’ is gebaseerd op beleven: zodra je het erf oploopt, gaat er een wereld voor je open.

Je ziet, ruikt en ervaart dan wat er zo bijzonder (of eigenlijk zo natuurlijk) is aan biologisch boeren. Slim samen werken met de natuur, daar zijn biologische boeren goed in.

Tijdens de jaarlijkse open dagen zetten zo’n 150 boeren de deuren van hun bedrijf open. Voor meer informatie zie www.lekkernaardeboer.nl.

Villa Sterrebos

Villa Sterrebos is het biologisch dynamische bedrijf met tuinderij, bio markten en natuurvoedingswinkel van Albert Wissmann en Elisabeth de Charon de Saint Germain in Frederiksoord.

De tuinderij is in de regel alleen geopend voor het publiek tijdens de Open Dag op 21 juni van 10.00 tot 16.00 uur.

Villa Sterrebos ligt in de gemeente Westerveld aan de Koningin Wilhelminalaan 76 te Frederiksoord (grofweg tussen Meppel en Steenwijk).

Lekker naar de Boer in Frederiksoord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *