RADIJS IN DE HOOFDROL
Zoals aangekondigd in de vorige nieuwsbrief heeft Maria Bos het initiatief opgenomen om voor Villa Sterrebos mooie recepten te verzamelen en er steeds één uit te lichten die bij het seizoen past. Dit maal staat het radijsje centraal. Het eenvoudige knolletje zit vol smaak en is rijk aan gezonde vitaminen en ijzer.
Radijsjes zijn éénjarig, het zijn kleine knolletjes en het blad wordt niet hoger dan 15 á 20 cm. Je zaait de zaden in ondiepe rijtjes en kunt het meestal al na zo’n zes weken oogsten. Graag verwijs ik je hieronder naar een buitengewoon charmant en informatie filmpje van de Leidse Schooltuinen! |
||
RECEPT
foto’s en tekst: Maria Bos Boterham met radijs en platte kaas Ingrediënten: Radijsjes bevatten veel vezels. Deze helpen andere voedingsstoffen beter te verteren. De nutriënten worden gelijkmatiger door het bloed opgenomen. Daardoor werkt de radijs goed tegen elke ziekte maar met name tegen diverticulitis, hartziekten, diabetes en darmkanker. (red:bron: mens en gezondheid info.nu) Maria |
Radijs in de hoofdrol & Recept boterham met radijs en platte kaas