Open dag biologisch dynamisch Villa SterrebosLekker naar de Boer: open erf bij biologische boeren en tuinders

 Slim samenwerken met de natuur, daar zijn biologische boeren en tuinders goed in. Hoe dit precies zit, kun je zelf ervaren tijdens het Lekker naar de Boer-weekend op 22 en 23 juni. Zo’n 170 biologische boerderijen en tuinderijen houden dan ‘open erf’. Spring op de fiets en snuif de geur van het platteland op. Maak kennis met de nieuwsgierige koeien in de wei en bewonder biggetjes, lammetjes of kalfjes. Op de tuinderij kijk je je ogen uit hoeveel soorten groenten er zijn.

Tijdens Lekker naar de Boer kun je met eigen ogen zien wat biologisch telen inhoudt en de mensen achter het biologische product ontmoeten. Samenwerken met de natuur lijkt misschien eenvoudig, maar vereist heel veel vakmanschap. Want behalve voor de heerlijkste ingrediënten voor je maaltijd, zorgt de biologische boer ook voor het milieu, dierenwelzijn en de natuur.

Bij een bezoek aan een biologisch bedrijf gaat er een wereld voor je open. Heb je bijvoorbeeld wel eens een koe geknuffeld of een bijenhotel van dichtbij bekeken? Of een tuinderij gezien met tientallen verschillende gewassen? Voor kinderen is er van alles te doen en te ontdekken, in de vorm van speurtochten of andere leuke activiteiten.

Op zondag 23 juni is ons bedrijf Villa Sterrebos van 10.00 tot 16.00 open voor publiek. Wij, Albert en Elisabeth Wissmann-de Charon de Saint Germain, staan klaar om je van alles te laten zien, ruiken en proeven. Wij hebben een Biologische Dynamische Tuinderij met een Natuurvoedingswinkel en een Praktijk voor Massage, Huidverzorging en Muziek in Frederiksoord, maar je kunt ons ook eens zijn tegen gekomen op één van onze Biologische markten in Meppel, Emmen en Assen!

Op ons bedrijf is alles biologisch en natuurzuiver georiënteerd: van de groenteplantjes en compost die we van de lente tot en met de zomer vanuit de winkel verkopen, de groente, kruiden en fruit die we op onze tuinderij verbouwen, tót en met de oliën, make-up en crèmes die we in onze praktijk voor massage en huidverzorging gebruiken. Wil je dat met eigen ogen wil zien dan ben je van harte uitgenodigd. Speciaal voor Lekker naar de Boer organiseren wij de volgende activiteiten: rondleidingen, kinderactiviteiten, heerlijke proeverijen en zelfs kun je met een korte demonstratie voelen wat een rugmassage voor je kan betekenen. Je bent van harte welkom!

Het hele weekend zijn er activiteiten op biologische boerderijen in heel Nederland. Bij goed weer worden er zo’n 70 à 80 duizend mensen verwacht. Voor wie er helemaal een actief weekend van wil maken zijn er fietstochten uitgestippeld van de stad naar de boer in de buurt.

Open dag tuinderij Villa Sterrebos 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *