Tekst en samenstelling door Jaqueline Hendriks
Kervel
Kervel is een eenjarige plant, die wel 1 meter hoog kan worden. De stengels zijn hol. Soms kan je kervel ook in het wild vinden. Kervel groeit het beste op zonnige plaatsen en op een vochtige tot natte bodem. Kervel wordt tegenwoordig het meest gebruikt als keukenkruid.
De smaak houdt het midden tussen peterselie en anijs.
Toepassing: in soepen, sauzen, salades, kruidenboter, visgerechten en eiergerechten. De kervel aan het eind toevoegen en niet (te lang) mee laten koken, daardoor verliest het zijn smaak.
Een zeer eenvoudige en snelle soep met een verrassende smaak.
1 liter bouillon
15 gram fijngesneden kervel
1 ei
Breng de bouillon aan de kook. Klop het ei los. Draai het vuur uit. Giet al kloppend wat bouillon bij het ei en giet dit mengsel weer bij de bouillon. Strooi er de kervel aan toe en klaar is je soep.
Tips: Kook wat klein gesneden groente in de bouillon voor je het ei en de kervel toevoegt, of voeg wat oesterzwammen toe.